Jaké boty k černým šatům

Jaké boty k černým šatům

Pokud jsou šaty krajkové či šifonové, jsou oblíbené zejména v teplých letních dnech. I přesto je potíž, jakou k nim zvolit obuv. Stejně tak je tomu ale i v zimě. Jak tedy vybrat vhodné boty, které se hodí třeba k černým šatům? Pokud jde o krátké šaty, tak ty vyžadují opravdu velmi dobře padnoucí obuv. Ta nesmí narušit jejich dojem, vhled, střih ani barvu. Musí být skvělým doplňkem, nad kterým se budou ostatní lidé pozastavovat. K černý šatům zvolte vždy obuv v závislosti na vybraných doplňcích nebo také tón v tónu odstínu šatů. V tomto případě tedy buď černé, nebo v barvě doplňků, černá má výhodu, že ji můžete doplnit jakoukoliv barvou. Bude-li výrazná, už to ale s dalšími doplňky moc nepřehánějte. Stačí k tomu stejná barva kabelky, náramku nebo náhrdelníku, nikoliv vše najednou.

S podpatkem či bez

Lze volit baleríny, boty bez podpatku nebo s podpatkem. Volte podle toho, jak moc budete chodit a kam zrovna jdete. Na večírek či párty určitě nepůjdete v teniskách. Nevolte raději boty na platformě k romantickým střihům. Vynechejte těžkou nevzhlednou obuv. Boty mohou mít zlatý či stříbrný nádech, v létě i pásky. V zimě volte vždy lodičky a boty uzavřené. Raději se vyhněte obloukem lakovaným botám a už vůbec ne na platformě. Nadělají vám puchýře a vypadají lacině.

Dlouhé černé

Dlouhé šaty vyžadují obuv na ven raději baleríny, aby se vám pohodlně chodilo, na společenský večer nelze vzít nic jiného než lodičky. Dlouhé šaty se vám mohou snadno při chůzi zaplést a způsobit klopýtnutí. Je dobré se v nich předem naučit chodit. Vsaďte vždy na kvalitu. Obuv vynikne, zvláště pokud bude barevná a středem pozornosti, tak ať je vidět prvotřídní kvalita. Do společnosti volte uzavřenou špičku, nelakovaný povrch a ne moc pestrý vzor. Nejvíce zaujmete pozornost kvalitními koženými botami s precizním šitím a sladěním k oblečení. Nemusí být ani příliš výrazné, ale i tak je odborníci ocení. Vzhled nepodceňujte, člověk se totiž pozná podle bot. Nikdy nic nezkazíte neutrální béžovou barvou kožených lodiček s uzavřenou špičkou. V létě zase černými decentními páskovými boty na středním vysokém podpatku, pokud nejdete do společnosti. Pak musí být bota uzavřená.